ÜNİVERSİTEMİZ ÇANAKKALE ŞEHİTLİKLERİ ZİYARETİ İLE ÖĞRENCİLERİNE MİLLİ BİRLİK RUHU AŞILIYOR...

21 Mar

Çanakkale Deniz Zaferinin 102. yıl dönümü kapsamında Üniversitemiz, 220 öğrencisi ve idari personelleri ile birlikte her karış toprağı şehit kanlarıyla sulanan Çanakkale Şehitliklerini ziyaret etti.

Öğrencilerimize, geçmişten bu güne devam eden milli birlik ve beraberlik ruhunun aşılanması amaçlanan ve Üniversitemiz tarafından ilk kez büyük bir katılımla gerçekleştirilen Çanakkale Şehitliği ziyaretine; Üniversitemiz Genel Sekreteri Hasan Sadi Ateş, Daire Başkanları Tahir Güney ve Mehmet Aygan, Ormancılık Meslek Yüksekokulu Sekreteri Hasan Mutlu, İletişim ve Tanıtım Koordinatörü Vekili Şube Müdürü Murat Demir ile idari personellerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Üniversitemiz; tarihimizin en önemli zaferlerinden biri olan Çanakkale Savaşının önemini gelecek kuşaklara aktarmak, Çanakkale'de şanlı bir tarihin nasıl yazıldığını ve ecdadımızın en zor şartlar altında gösterdiği destansı kahramanlıkları öğrencilerimize tekrar yaşatmak bilinciyle bu tarihi sorumluluğu yerine getirdi.

“Çanakkale geçilmez!” gerçeğinin tarihe altın harflerle yazıldığı topraklarda, Kocatepe, Conkbayırı, Arı Burnu gibi Çanakkale’nin stratejik cepheleri ziyaret edilerek o gün yaşanan tarihi olaylar ve kahramanlıklar, rehberlerin eşliğinde Üniversitemiz mensuplarıyla paylaşıldı.

Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi’nde 11 farklı salonda gösterilen; Harbe Giriş, Nusret, İtilaf Devletlerinin Muharebe Planları, Rumeli Mecidiye Tabyası, Kara Muharebelerine Hazırlık, Dönüm Noktası, Siper Muharebeleri, Gök Kubbeden Gelibolu, Çanakkale Geçilmez, Hatıralar ve 1915’ten Günümüze adlı sinevizyon görüntüleri izleyen öğrencilerimiz, bu şanlı zafer hakkında geniş çaplı bilgi edinme fırsatı elde etti.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümünde; 57. Piyade Alay Şehitliğini görme fırsatı bulan öğrencilerimiz, savaşın Çanakkale Boğazı’ndaki eşsiz destanını rehberlerden dinledi. O tarihi günleri zihinlerinde tekrar canlandıran öğrencilerimiz, kahramanlarımızın hikayeleriyle duygusal anlar yaşadı. Savaş meydanını ziyaret etme ayrıcalığını da yaşayan öğrencilerimiz, bağımsızlık uğruna ölüme seve seve koşan aziz şehitlerimizi ziyaret ederek onlara rahmet ve minnet duygularını dualar eşliğinde dile getirdi. Son olarak Çanakkale’nin Gelibolu ilçesi Bolayır Beldesi’nde bulunan Namık Kemal’in mezarını ve Gazi Süleyman Paşa Türbesini de ziyaret eden mensuplarımız, Çanakkale programını tamamladı.

Tarihi ziyaretle atalarının, tüm imkansızlıklara rağmen dinini, vatanını ve değerlerini korumak amacıyla gösterdiği eşsiz mücadele ruhunu yerinde gören öğrencilerimiz, kendilerine bu fırsatı sağlayan başta Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar olmak üzere Üniversitemiz Yönetimine teşekkür etti.

Üniversitemiz; gelecek yıllarda da düzenli olarak gerçekleştireceği tarihi gezilerle mili birlik ruhunu, geleceğimizin teminatı olan gençlere aşılamayı ve ilelebet yaşatmayı hedeflemektedir.